fbpx Skip to main content

Myllerbilden till Ingenjörsföretaget Camatec

Här visas den allra första grovskissen på det som ska bli en Myllerbild till Ingengörsföretaget Camatec.

En något utvecklad grovskiss men fortfarande i ett utformande stadie.

Myllerteckningen tar form

Vad är detta för kladd kanske du tänker! Men lite längre ner ser du ett resultat som innehåller massor av tankar och idéer, som i detta fall visar ett ingenjörsföretags kunder och uppdrag.

Du har säkert stött på den här typen av bilder förr och på LAJ illustration har vi producerat Myllerbilder i över 30 år, och det är lika kul varje gång :).

Marknadsföring i form av humor

Att förmedla innehåll med hjälp av humor är ofta (alltid) en succé men för att få till detta krävs en hel del grundläggande förarbete och idékläckande. Inför just det här uppdraget intervjuade Lars Ahlberg ett 40-tal ingengörer från Camatec, för att få höra om deras projekt m.m. Därefter påbörjas ideárbetet.

Att göra bilden betraktningsvärd är viktigt. En bild som inte berättar en story utan bara är en massa saker travade på varandra är rätt ointressant. Därför är det väldigt viktigt att hitta berättelsen i bilden.

Detaljerna är viktiga. Att få till karaktärer på allt från utformning av en näsa på en gubbe till regalskeppet Vasas akter  som finns med på denna myllerbild, är en utmaning.

Bilder av detta slag är lätt att fastna vid när man tar en närmare titt, vilket också behövs för att inte bara mötas av ett myller – där av begreppet ”myllerbild”. Vi har lagt till bilderna i 4k till dig här så du kan klicka på bilderna för att zooma in flera gånger.

Idéskiss till Camatecs Myllerteckning i 4k Grovskiss till Camatecs Myllerteckning i 4k

Dra i reglaget horisontellt för att se stegen mellan ”grovskiss och grovskiss”.

Resultat av renritad skiss

I det här steget ser vi den färdiga tuschteckningen som nu är redo att färgläggas. Klicka på bilden för att zooma in på alla detaljer.

Slutresultat av färglagd myllerbild – grund till företags marknadsföring

Här ser vi alltså det slutgiltiga resultatet i och med färgläggningen. Numer skapar vi allt digitalt, men innan vår omställning till det digitala flödet skapade vi allt på klassiskt vis med papper, tuschpenna var på färgläggning i regel utfördes med akvarell eller akrylfärger – både med pensel och färgpennor. Den bild vi visat här ligger till grund för ett helt företags marknadsföring och handlar i detta fall om ingenjörsföretaget Camatec – kika deras profil här

Jämför teckning mot färgläggning

Dra reglaget horisontellt för att se skillnad mellan det tecknade och färglagda resultatet.

Renritade linjer till Camatecs Myllerteckning i 4k Myllerteckning till Camatec färglagd högupplöst för webb

Myllerbilden till Camatec i konkret marknadsföring

Bilfoliering med myllerbilden på en Tesla

Bilstripning på bil till Camatec

Foliering på buss med myllerbilden i samband med rekrytering

Se fler exempel på Myllerbilder här dock ej högupplösta som på denna sida.