fbpx Skip to main content

Uppdrag

Uppdragens karaktär på Laj Illustration varierar från företag till företag, om inte i uttrycksform, så givetvis i innehåll. Laj har funnits sedan tidigt 80-tal med huvudfokus på bilden, som i regel var tecknad eller målad på ett mer traditionellt vis. När datorer och specifika program började användas som ett alternativt verktyg för att producera bilder, så  tillämpades den digitala formen mer och mer.

Uppdragens omfattning

Med åren har den digitala vägen kommit att dominera och uppdragens omfattning ökat. Från att i regel jobba med endast bild och idé så har vi sedan många år tillbaka blivit mer helomfattande reklambyrå. Vi jobbar med kampanjer och marknadsföring, där vi producerar allt från tecknad animation, film, foto, webb med SEO, (sökmotorptimering), E-handel, arkitektur, koncept/visualisering och klassiskt måleri.

Nedan har vi samla ett litet urval av olika uppdrag på Laj illustration.

Klicka på rubrikerna nedan för att komma direkt till önskad sektion

Bennströms
Däckteam
Genberg Hotell Kina 
Hotell Forell
Konsultgruppen
Kungsbyn
Ryds Glas
SKB
Tåg i Bergslagen

Bennströms

Bennströms är ett företag i Västerås som säljer solskydd och har sedan många år tillbaka fått hjälp av Laj Illustration. Vi har framförallt hjälpt dem med säljande reklamkampanjer, som allra oftast resulterat i tidningsannonsering.

Däckteam

Om du har en bil och lämnat in den till en verkstad med däckhotell m.m. så har du säkerligen gjort ett besök hos Däckteam. Varje verkstad för Däckteam är franchaise-tagare vilket också gör att de kan styra lite själva inom ramen för själva huvudprofileringen. Hos de verkstäder vi hjälpt genom åren har vi bekräftat tydliga förbättringar av sälj.

Genberg Hotell Kina

Tillsammans med entreprenören Mikael Genberg skissade vi på visionen om ett hotell som skulle byggas i en provins i Kina. Nedan har vi samlat några 3D-modeller samt koncept-skisser.

Hotell Forell

Tillsammans med entreprenören Mikael Genberg skissade vi på visionen om ett hotell i glas, under ett vattenfall i Brännebro.

arkitektur-illustration-koncept-laj-illustration arkitektur-illustration-koncept-brannebro-laj-illustration

Kungsbyn

Det vi skapat i form av tecknade/målade illustrationer till Kungsbyn djurpark, har vi samlat ett litet urval från nedan.

Tåg i Bergslagen

Som det mesta av det vi skapar på Laj Illustration, så är det mesta väldigt kundanpassat. Till Tåg i Bergslagen fick vi i uppdrag att visualisera en liten story, som till sist skulle printas på ett tåg. Det blev väldigt stora dokument att dela upp för att få ihop det. Här kan ni se resultatet. 

Ryds Glas

De flesta av er känner säkert till Ryds Glas. Om ni har lämnat in bilen för att laga ett stenskott, eller glasat in ett uterum och kanske satt upp ett glasräcke, så har ni sannolikt sökt upp företaget ifråga. Vi var med så pass tidigt i processen om att marknadsföra Ryds Glas att vi skapade deras logotyp samt grafiska profil. I över 10 år har vi skapat innehållet till deras marknadsföring. Nedan visar vi ett litet urval bilder som varit del av kampanjerna

Illustrativ visualisering till Ryds Glas om deras tjänster.
Visualisering, uterum vid Kebnekaise i norrland.
Blomplantering, växthus, sommar, skärgård, ryds glas, laj illustration
Glaspartier monteras på solklar vinterdag. Skidor och grillning vid huset.
Glasmontering av uterum vid valborg
Tecknad bild på Ryds glas som rockar med elgitarr så vindrutan på deras lånebil krossas.
Tecknad bild på Ryds glas som rockar med elgitarr så vindrutan på deras lånebil krossas. Med grafisk profil och text.
Tecknad illustration till Ryds Glas. Krossad ruta och stenskott med plåster på.

Konsultgruppen

Konsultgruppen i Bergslagen är ett konsultföretag som jobbar med projektledning,idrifttagning och konstruktion m.m.. De har med hjälp av Laj Illustration skapat en profil som sticker ut bland övriga konsulter i branschen.

skb

Skb – Svensk Kärnbränsle-hantering. Genom åren har vi visualiserat innehållet som också presenterats för regeringen. Nedan har vi samlar lite av det innehållet.